Η μουσική είναι ιδιοκτησία και εμπόρευμα. ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΕΥΕΔ, GEA & AudioSparx

0
268

Οι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν μουσική, έχουν την αίσθηση και την εντύπωση πως μπορούν να το κάνουν χωρίς να πληρώνουν του Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης, “ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ”, ΕΥΕΔ και GEA.

Η μουσική είναι ένα εμπορικό προϊόν

Η μουσική είναι ένα εμπορικό προϊόν όπως ο καφές, η ζάχαρη, τα ποτά, η καρέκλα, το τραπέζι, το ποτήρι…. Ανήκει σε κάποιους δημιουργούς, αποτελεί ιδιοκτησία τους, την εμπορεύονται γιατί είναι η δουλειά τους.

Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης, είναι ακριβώς το ίδιο με τους προμηθευτές των επιχειρήσεων. Ζητούν τα χρήματα του εμπορικού προϊόντος που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες και μάλιστα το χρησιμοποιούν αυθαίρετα, χωρίς να τους ρωτήσουν.

Ο νόμος

Η εύκολη πρόσβαση στο “εμπόρευμα” της μουσικής λόγω της εύκολης πρόσβασης στο διαδίκτυο γίνεται αυθαίρετα, χωρίς παραστατικά (τιμολόγια αγοράς του “εμπορικού προϊόντος”) και χωρίς την άδεια των ιδιοκτητών της μουσικής, ο νόμος θεωρεί την πράξη αυτή ως κλοπή ιδιοκτησίας. Κλοπή Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Οι ποινές σε αυτή την περίπτωση είναι ένας χρόνος τουλάχιστον φυλακή και από 2.900 έως 15.000 πρόστιμο. Τα χρήματα αυτά δεν πάνε στους δημιουργούς αλλά στο κράτος. Φυσικά οι απαιτήσεις του δημιουργού συνεχίζουν να υπάρχουν και τα χρήματα που του οφείλονται απαιτούνται έντοκα και αναδρομικά.

Για τους επαγγελματίες υπάρχουν οι παρακάτω επιλογές.

  • Δεν παίζουν καθόλου μουσική και με κανένα μέσο που δύναται να την αναπαράγει (ραδιόφωνο, τηλεόραση, υπολογιατή) ή
  • Πληρώνουν όλους και χωρίς εξαίρεση τους “ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ“, ΕΥΕΔ και GEA
  • ή επιλέγουν την AudioSparx που έχει ασκεί διαχείριση.

Γιατί η AudioSparx είναι η μοναδική νόμιμη εταιρία

Η AudioSparx είναι εταιρεία διαχείρισης δικαιωμάτων. Δεν έχει έδρα στην Ευρώπη. Έχει έδρα τις ΗΠΑ όπου το δικαίωμα διαχείρισης δεν είναι αποκλειστικό των οργανισμών.

Είναι η μοναδική εταιρεία που έχει δικό της ρεπερτόριο που αποτελείται από 540.000+ τραγούδια και 279+ playlist οι οποίες διαμορφώνονται από τον χρήστη.

Συλλέγει δικαιώματα και τα αποδίδει. Ανταγωνίζεται όλους τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης σε 74 χώρες στον κόσμο. Κάθε τραγούδι έχει και τα πιστοποιητικά του και με πλήρη αναφορά στους συντελεστές του.

Η άδεια μας αφορά τα πνευματικά δικαιώματα και ως προς τα συγγενικά δηλώνουμε ότι αυτά έχουν εκχωρηθεί νομίμως σε εμάς με βάση αλλοδαπό δίκαιο. Σε κάθε περίπτωση εγγυώμεθα ότι δεν έχουν εκχωρηθεί (άμεσα ή έμμεσα) σε Ελληνικό ΟΣΔ και κατά συνέπεια ο GEA δεν μπορεί (σύμφωνα με τη σχετική γνωμοδότηση του ΟΠΙ) να αξιώσει από τον χρήστη εύλογη αμοιβή.

Είναι η μοναδική εταιρεία που μπορεί να δώσει έσοδα στην επιχείρηση με την δωρεάν διαφημιστική της υπηρεσία.

Είναι η μοναδική εταιρεία που δίνει το δικαίωμα στον χρήστη να δοκιμάσει για 7 ημέρες όλο το ρεπερτόριο χωρίς καμία υποχρέωση. Κάνε τώρα μια δωρεάν εγγραφή πατώντας στην παρακάτω εικόνα.

Τηλ επικοινωνίας 6939870025. Πληροφορίες: [email protected]