Απαλλαγή από όλους τους Οργανισμούς Πνευματικών & Συγγενικών Δικαιωμάτων

0
1549

Πρόταση συνεργασίας με την ξενοδοχειακή σας μονάδα.

Κύριε δ/ντα,

σας είναι ήδη γνωστά τα αμοιβολόγια και οι απαιτήσεις των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων.

Μετά την κατάρρευση της ΑΕΠΙ, το κόστος για τα πνευματικά δικαιώματα αυξήθηκε από 80% έως και 100% με την δημιουργία της ΕΥΕΔ και την αύξηση των αμοιβολογίων της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ενώ για τα συγγενικά δικαιώματα συνεχίζει τις απαιτήσεις ο GEA.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και σύμφωνα με το Ελληνικό και αλλοδαπό δίκαιο, τα μέλη σας έχουν την δυνατότητα να κάνουν χρήση μη εκπροσωπούμενου ρεπερτορίου από τους υφιστάμενους οργανισμούς και αυτή την ευκαιρία σας προσφέρουμε.

Δελτίο τύπου ΟΠΙ.

Εκτός των παραπάνω ΟΣΔ, στον κλάδο των ξενοδοχείων, δραστηριοποιούνται άλλοι 5 ΟΣΔ και δημιουργούνται απαιτήσεις από την χρήση των τηλεοπτικών δεκτών, τόσο στα δωμάτια, όσο και στους κοινόχρηστους χώρους.

Συγκεκριμένα:

Ο «ΑΘΗΝΑ» (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Δημιουργών Θεατρικών και Οπτικοακουστικών Έργων)

Δημοσιευμένο αμοιβολόγιο

Ο «ΔΙΑΣ» (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Συγγενικών Δικαιωμάτων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων Συν.Π.Ε.).

Δημοσιευμένο αμοιβολόγιο

Ο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων Ελλήνων Ηθοποιών)

Δημοσιευμένο αμοιβολόγιο

Ο «ΕΡΜΕΙΑΣ» (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων Παραγωγών Κινηματογραφικών Έργων)

Δημοσιευμένο αμοιβολόγιο

Ο «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Α.Ε.» (Οργανισμός Διαχείρισης παραγωγών οπτικοακουστικών έργων) για τα κανάλια, ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ, STAR, ALPHA και Mtv.

Δημοσιευμένο αμοιβολόγιο

Με την συνεργασία που σας προτείνουμε, θα μειώθει υπερβολικά το κόστος για την χρήση μουσικής ή και από την χρήση των τηλεοπτικών δεκτών.

A1. Μουσική υπηρεσία από την iplus και το RadioSparx.

Η Navarr Enterprises Inc. με έδρα τις ΗΠΑ, είναι εταιρεία διαχείρισης μουσικών δικαιωμάτων.

Δραστηριοποιείται σε 76 χώρες, ανταγωνίζεται ευθέως όλους τους ΟΣΔ, προσφέροντας μουσικές υπηρεσίες τις οποίες χρησιμοποιούν οι μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε:

Παράλληλα εμπλουτίζει με την μουσική της διαφημιστικά σποτ σε μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους όπως είναι τα intercontinental, Ritz, Marriot, Grecotel κά

Στην Ελλάδα αντίστοιχα συνεργάζεται με πλήθος μικρών επιχειρήσεων, κυρίως στον χώρο της Εστίασης και της ψυχαγωγίας, αλλά και με μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε:

Το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα σε σχέση με την προστασία των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, επιτρέπει να αδειοδοτεί επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν την μουσική υπηρεσία της. (α.67, Ν.2121/1993)

Είναι η μοναδική υπηρεσία στην Ελλάδα, που παρέχει δυνατότητα στον χρήστη να απαλλάσσεται και από τους τρεις υφιστάμενους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης. Ήτοι την κρατική ΕΥΕΔ, την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ (πνευματικά δικαιώματα) και τον GEA (συγγενικά δικαιώματα). Καμία άλλη

Αυτή μοναδικότητα υφίσταται καθώς ο νέος νόμος απαγορεύει σε Ελληνικές εταιρείες ή και Ευρωπαϊκές (συμπεριλαμβανομένων και των ΑΟΔ) να διαχειρίζονται δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικά δικαιώματα που υπόκεινται σε υποχρεωτική συλλογική διαχείριση. (α.32, Ν.4481/2017).

Δυστυχώς στην χώρα μας, υπάρχουν διάφορες εταιρείες ή ακόμα και φορείς οι οποίοι προσφέρουν άγνωστης προέλευσης ρεπερτόρια, υπό τον όρο «μουσική χωρίς δικαιώματα».

Τέτοιες υπηρεσίες δεν αναγνωρίζονται από τους ΟΣΔ και κυρίως από τον GEA, καθώς στην Ελλάδα το δικαίωμα διαχείρισης των συγγενικών δικαιωμάτων είναι αποκλειστικό των ΟΣΔ (α.49, Ν.2121/1993).

Αποτέλεσμα είναι οι χρήστες να καταλήγουν στις δικαστικές αίθουσες και να καταδικάζονται από τα αρμόδια δικαστήρια, καθώς δεν μπορούν να αποδείξουν ότι το ρεπερτόριο που χρησιμοποιούν δεν είναι προστατευόμενο από τους ΟΣΔ.

Με την δράση των εταιρειών αυτών, έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, παρά μόνο η ασφάλεια των ΟΣΔ.

Όμως,

Όπως προαναφέραμε, η Navarr Enterprises Inc., είναι εταιρεία διαχείρισης με έδρα τις ΗΠΑ, όπου το δικαίωμα αυτό δεν είναι αποκλειστικό των ΟΣΔ. Παραδείγματος χάριν, η Universal και η Warner Music, έχουν ιδιωτικές μουσικές βιβλιοθήκες και στην Ελλάδα την διαχείριση των δικαιωμάτων τους, την έχουν παραχωρήσει στην ΕΥΕΔ με σύμβαση αμοιβαιότητας.

Το νομικό πλαίσιο για την συγκεκριμένη δραστηριότητά περιγράφεται στην άδεια δημόσιας εκτέλεσης που χορηγεί και σας την επισυνάπτουμε.

Είμαστε στην διάθεση του νομικού σας συμβούλου για να του αναλύσουμε το αρκετά δύσκολο νομοθετικό περιβάλλον της χώρας μας και τις καλύψεις που σας προσφέρουμε.

H AudioSparx (www.audiosparx.com) είναι ένα τμήμα της Navarr Enterprises, Inc. όπου παρέχει μουσικά έργα, τα οποία διαθέτει προς πώληση. Την μουσική της AudioSparx έχουν ενσωματώσει οι μεγαλύτερες εταιρείες οπτικοακουστικών έργων, όπως η 20th Century Fox, η Warner Bros, η Disney, η Universal, η SONY, το CNN, το BBC και άλλες.

Το RadioSparx είναι ένα τμήμα της Navarr Enterprises, Inc, που παρέχει μουσικό ρεπερτόριο που το διαχειρίζεται η ίδια. Το ρεπερτόριο αποτελείται από 553.000+ τραγούδια, μεταδίδεται μέσω streaming, κατανεμημένο σε 290+ playlist οι οποίες έχουν την δυνατότητα διαμόρφωσης από τον χρήστη, ενώ παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας νέων playlist, ανάλογες με το ύφος και την ταυτότητα της κάθε επιχείρησης.

Για την αναπαραγωγή της μουσικής του RadioSparx, χρειάζεται σύνδεση στο διαδίκτυο, ένας υπολογιστής, ή ακόμα ένα tablet ή και smartphone, χωρίς να επηρεαστεί η ποιότητα αναπαραγωγής. Οι απαιτήσεις στο δίκτυο είναι ελάχιστες, ενώ ακόμα κι αν υπάρχει διακοπή, το πρόγραμμα μπορεί να συνεχίζει να παίζει για αρκετές ώρες.

Η χρήση του ρεπερτορίου μας καταγράφετε διαρκώς καθ’ όλη την διάρκεια της συνδρομής του κάθε χρήστη, ανά ώρα και ημέρα και έτσι κανένας ΟΣΔ, δεν μπορεί να δημιουργήσει απαιτήσεις, καθώς οι δικαιούχοι της AudioSparx έχουν αναθέσει το δικαίωμα αδειοδότησης από την ίδια.

Δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών

Η πολιτική της εταιρείας είναι ο χρήστης να μπορεί να ακούσει όλο το ρεπερτόριό μας, αυτό που πρόκειται να χρησιμοποιήσει κατά την διάρκεια συνεργασίας μας, έτσι ώστε να είναι πλήρης γνώστης του εμπορικού μας προϊόντος. Πριν την συνδρομή, παρέχουμε δωρεάν δοκιμαστικό λογαριασμό 14 ημερών.

Άδεια δημόσιας εκτέλεσης και απαλλαγή από την εύλογη αμοιβή του α.49, Ν.2121/1993 (Συγγενικά Δικαιώματα).

Ακόμα και για την δοκιμαστική περίοδο των 14 ημερών, σας παρέχουμε την άδεια δημόσιας εκτέλεσης (α.63, Ν.2121/1993), που μόνο όσοι διαχειρίζονται δικαιώματα μπορούν να παρέχουν.

Σχετικά με την εύλογη αμοιβή που διεκδικεί ο GEA, αναφέρεται ρητώς η βούληση των δικαιούχων μας, να μην εισπράττεται από κανέναν αντίστοιχο οργανισμό συγγενικών δικαιωμάτων, στα σημεία που αδειοδοτεί το RadioSparx (direct licenses). (α.7, §3, Ν.4481/2017)

Η μουσική μας δεν είναι «χωρίς δικαιώματα», η οποία αμφισβητείται από τους οργανισμούς, αλλά με «ενσωματωμένα δικαιώματα» τα οποία διαχειρίζεται η ίδια η Navarr Enterprises, Inc.

B.1 Διαχείριση εικόνας μέσω τηλεοπτικών δεκτών.

Κύριε δ/ντα.

Η iplus Web Services, σε συνεργασία με την PlayInStore, έχει αναπτύξει δικό της software και hardware, έτσι ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται εικόνα και ήχο εξ αποστάσεως. Παράλληλα, διαθέτουμε ειδικευμένο τμήμα παραγωγής οπτικοακουστικών έργων.

Εάν οι τηλεοράσεις προβάλλουν αποκλειστικά οπτικοακουστικά έργα τα οποία δεν ανήκουν σε ΟΣΔ, τότε οι οργανισμοί δεν μπορούν να εγείρουν απαιτήσεις.

Οπτικοακουστικά έργα που μπορούν να αναπαράγουν οι τηλεοράσεις των ξενοδοχείων.

Το τουριστικό προϊόν στην χώρα μας αποτελεί την μεγαλύτερη βιομηχανία. Το πλήθος των ξένων επισκεπτών, έρχονται στην χώρα μας για να απολαύσουν τον ήλιο, την θάλασσα αλλά και τα αξιοθέατα, τα ιστορικά μνημεία και την φυσική ομορφιά της Ελλάδας.

Είναι δεδομένο πως η χρήση της τηλεόρασης σε περιοχές και σε ξενοδοχεία που έχουν επισκέπτες ξένους τουρίστες, δεν είναι για να βλέπουν τα Ελληνικά κανάλια, ούτε οπτικοακουστικά έργα (ταινίες, μουσική κλπ).

Η τηλεόραση όμως και στο πλαίσιο της ενημέρωσης αποτελεί παρελθόν, καθώς η είδηση φτάνει ετεροχρονισμένα σε σχέση με την ταχύτητα του διαδικτύου. Όλοι πλέον χρησιμοποιούν τις δικές τους συσκευές και έχουν άμεση πρόσβαση σε όλο τον κόσμο. Ακόμα και στην μικρή περίπτωση που δεν διαθέτουν κάποιο tablet ή smartphone, είναι προτιμότερο να παρέχετε από το ξενοδοχείο μία τέτοια συσκευή ως προηγμένη υπηρεσία (ακόμα και με αντίτιμο).

Αυτό που χρειάζεται ο επισκέπτης είναι η προβολή των υπηρεσιών του ξενοδοχείου, του τόπου, των σημείων που πρέπει να επισκεφτεί, τα αξιοθέατα, τις αρχές/υπηρεσίες, τα δίκτυα μεταφοράς κά.

Η τηλεόραση μετατρέπεται σε μέσο προβολής και προώθησης.

 • Κατευθύνουμε τον πελάτη στα εμπορικά τμήματα της μονάδας μας για αγορές και προσφορές.
 • Ενημερώνουμε τον πελάτη για εκδηλώσεις, για τον χώρο του spa, για τα γήπεδα, για το μενού του εστιατορίου, της καφετέριας κά.
 • Προβάλλουμε, το ξενοδοχείο, την περιοχή και τα αξιοθέατα.
 • Ενισχύουμε συνεργασίες με παράλληλες υπηρεσίες (μεταφορές, διασκέδαση κά).
 • Ενισχύουμε τις προσπάθειες των φορέων (δήμοι και περιφέρειες).
 • Αναδεικνύουμε και προβάλουμε τοπικά προϊόντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.
 • Αποκτούμε έσοδα

Σήμερα η νέα τάση είναι οι λήψεις drone. Αρκετά ξενοδοχεία, δήμοι και περιφέρειες έχουν ψηφιακό υλικό (επίγειο και εναέριο) το οποίο μπορεί να παραχωρηθεί και να ενσωματωθεί στο σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού που θέλουμε να προβάλουμε.

Η iplus web services, έχει εξειδικευμένο συνεργείο για επίγειες, εναέριες και υποβρύχιες λήψεις και με την συνεργασία της AudioSparx, εμπλουτίζει με μουσική επένδυση.

Μπορεί να δημιουργήσει με ελάχιστο κόστος ένα καταπληκτικό υλικό, το οποίο θα το παραχωρήσει (συμπεριλαμβανομένων των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων)

Με την υπηρεσία αυτή, η επιχείρησή σας προστιθέμενη αξία από νέες καινοτόμες υπηρεσίες και ταυτόχρονα απαλλάσσεστε από το τεράστιο ετήσιο οικονομικό βάρος των απαιτήσεων των ΟΣΔ, το οποίο δεν παρέχει καμία ανταποδοτικότητα.

Λειτουργικότητα

Τα οπτικοακουστικά έργα παραγωγής μας ή τα ήδη υπάρχοντα που μπορούν να παραχωρηθούν είτε από τον δήμο, την περιφέρεια ή ακόμα και από συνεργαζόμενους φορείς, με το software και το hardware που διαθέτουμε, δύναται να προβάλλονται από ένα κέντρο εκπομπής σε όλες τις τηλεοράσεις της μονάδας σας και να τροποποιείται σύμφωνα με τις ανάγκες σας

Αμοιβολόγια των ΟΣΔ – Ενδεικτικό κόστος

Σύμφωνα με τα επίσημα αμοιβολόγια που έχουν αναρτήσει οι οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης που προστατεύουν αντίστοιχα τους δικαιούχους τους, καταρτήσαμε ενδεικτικούς πίνακες, έτσι ώστε να έχετε μία συγκεντρωτική εικόνα για το κόστος που προκύπτει.

Ενδεικτικά σας παραθέτουμε παραδείγματα για ένα ξενοδοχείο LUX/5* και για ένα Β’ κατηγορίας/3*

Σημειώσεις:

 • Στο παράδειγμα εμπεριέχονται βασικοί χώροι, ανάλογοι με την κατηγορία και τις συνήθεις προσφερόμενες υπηρεσίες.
 • Δεν έχουμε συμπεριλάβει επιπλέον χώρους, όπως γήπεδα, beach bar, water sports, boutique και άλλους χώρους οι οποίοι επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ξενοδοχειακή μονάδα.
 • Το κόστος για τις τηλεοράσεις εισπράττεται από κοινού από τον «ΔΙΟΝΥΣΟ» και τον GEA.

Πρόταση – Οικονομική προσφορά

Α.2 Προσφορά για την μουσική μας υπηρεσία

 • Όλο το ρεπερτόριο του RadioSparx σας το προσφέρουμε με το ποσό των 118,00 € ανά λογαριασμό για ετήσια συνδρομή 365 ημερών ανεξαρτήτων τετραγωνικών μέτρων.
 • Για εξάμηνη συνδρομή το κόστος ανά λογαριασμό είναι 80,00 €, με τον περιορισμό των τμ (έως 250 τμ). Πάνω από τα 250 τμ το κόστος συνδρομής (εξάμηνο) ανέρχεται στο ποσό των 100,00 € ανά λογαριασμό.
 • Για περισσότερους από 4 λογαριασμούς σε κάθε ξενοδοχειακή μονάδα με ανεξάρτητη λειτουργία μουσικής αναπαραγωγής το κόστος ανά λογαριασμό είναι 80,00 € (εξάμηνο) και 100,00 € (ετήσιο), ανεξαρτήτων τετραγωνικών μέτρων.

Λογαριασμός: Είναι η ανεξάρτητη μοναδική θέση μέσου αναπαραγωγής. Εάν το ηχητικό σύστημα της κάθε μονάδας λειτουργεί ενιαία, χρειάζεται ένας λογαριασμός. Εάν χρειαστεί διαφορετική μουσική σε κάθε χώρο, τότε θα χρειαστεί αντίστοιχα και διαφορετικός λογαριασμός. Δύο συσκευές με τον ίδιο λογαριασμό δεν μπορούν να αναπαράγουν μουσική.

Πηγή αναπαραγωγής – Δοκιμαστικός λογαριασμός

Για την αναπαραγωγή της μουσικής μας και την δημιουργία δοκιμαστικού λογαριασμού 14 ημέρων ο χρήστης μπορεί να επισκεφτεί την σελίδα μας www.iplus.gr

Β.2 Προσφορά για την διαχείριση εικόνας (εκπομπή – λήψη – αναμετάδοση)

 • Με κόστος μόλις 250 € εφάπαξ (hardware), το κάθε ξενοδοχείο μπορεί να υποστηρίζει σε όλες τις τηλεοράσεις που διαθέτει, οπτικοακουστικά έργα τα οποία δεν ανήκουν σε κανέναν από τους παραπάνω 8 οργανισμούς.
 • Για την μονάδα σας το software και η ανανέωση και υποστήριξη του ψηφιακού υλικού που μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή αυτόματα το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 400 € το χρόνο.

 

Γ. Δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού

Εναέριες, επίγειες και υποβρύχιες λήψεις (4Κ), σκηνοθεσία, μοντάζ, μουσική και παράδοση ολοκληρωμένου ψηφιακού υλικού για όλες τις χρήσεις (site & social media).

 • Για το ξενοδοχείο 400 € (ζώνη Α), 600 (ζώνη Β)

Ζώνη Α = ηπειρωτικές περιοχές

Ζώνη Β = Νησιωτικές/απομακρυσμένες περιοχές

Πρόσθετα στοιχεία

 • Τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα για όλα τα οπτικοακουστικά έργα παραγωγής μας, θα παραχωρηθούν για χρήση από την εταιρεία σας

Επικοινωνία/υποστήριξη/πληροφορίες:

Γιώργος Πανουτσόπουλος

gmanager

iplus web services  info@iplus.gr – τηλ. 6939870025

Επίσημος μεταπωλητής για την AudioSparx και το RadioSparx 

Νομική υποστήριξη: Κρίτων Μεταξόπουλος
Νομικός Σύμβουλος της Navarr Enterprises Inc., Lawyer of the year 2015-2016.

Από τα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας του (1986) εκπροσώπησε δημιουργούς, καλλιτέχνες, παραγωγούς, μουσικών και οπτικοακουστικών έργων και καθιερώθηκε σύντομα ως ένας από τους κορυφαίους δικηγόρους πνευματικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα.

Από το 1991 έως το 2014 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διευρωπαϊκού Δικτύου Δικηγορικών Εταιριών (TELFA) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Warner Music για μία εικοσαετία. Από το 2006 είναι ο αντιπρόσωπος της Παγκόσμιας Ένωσης Δικηγορικών Εταιριών ειδικευμένων στο Δίκαιο της Διαφήμισης (GALA) για την Ελλάδα. Από το 2014 και έπειτα είναι μέλος του διεθνούς δικτύου δικηγορικών εταιριών ILN στην Ελλάδα. Το 2017 διορίσθηκε τιμητικό μέλος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Best Lawyers.

Ειδικεύεται στην Πνευματική Ιδιοκτησία, Δικαστική Επίλυση διαφορών, Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού, Ανάκτηση Περιουσιακών Στοιχείων και Οικονομικά Εγκλήματα. Έχει εκπροσωπήσει και εκπροσωπεί μεταξύ άλλων την Κινηματογραφική Ένωση των ΗΠΑ (Motion Pictures of America), την Εταιρία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ) και τις εταιρίες Warner Music, Dassault Systems, Conde Nast, Thomson Reuters, Adidas, Sergio Tachinni, πολλούς επιχειρηματικούς παράγοντες του χώρου του θεάματος όπως την Odeon, Victory Media, Kiss Fm, κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς και κληρονόμους τους.

Σκηνοθεσία/Παραγωγή: Χρήστος Πετρόπουλος
Ο Χρήστος Πετρόπουλος είναι σκηνοθέτης με αναγνώριση IMDB (παγκόσμιος θεσμός αναγνώρισης ταινιών και σκηνοθετών). https://www.imdb.com/name/nm4150722/

Το 2010 η ταινία του ντοκιμαντέρ SUBCONSCIOUS (2010) προβλήθηκε στο διεθνές φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και σε άλλα 10 διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού. https://www.imdb.com/title/tt1764615/

Το Σεπτέμβριο του 2018 σκηνοθέτησε το videoclip του τραγουδιού COMO των CUBANEROS, το οποίο γυρίστηκε στην Πάτρα, μιας παγκοσμίου φήμης latin μπάντας.

Το hit cover single LOST ON YOU μέσα σε 3,5 μήνες ξεπέρασε τις 10 εκατομμύρια προβολές. https://www.youtube.com/watch?v=JBLnO5-kqvY

Τον Αύγουστο του 2018 συμμετείχε στην εκπομπή TRAVEL LIFE στο Ρίο του IONIAN TV για την οποία έκανε τα drone πλάνα.  https://www.youtube.com/watch?v=3ih7G4uO0oA

Τον Ιανουάριο του 2018 έφτιαξε μια βιντεο-παρουσίαση του εγκαταλελειμμένου σανατόριου στην Πάτρα για λογαριασμό του TheBEST.  https://www.youtube.com/watch?v=fiNWzA5fmLA

Είναι συνεργάτης της εταιρίας  https://www.hotels4all.gr/ για την οποία σκηνοθετεί και βιντεοσκοπεί διαφημίσεις για ξενοδοχεία.  https://www.youtube.com/watch?v=2QJhmdZBejQ

Ως hobby και ανάμεσα στα επαγγελματικά project, βιντεοσκοπεί διάφορα μέρη που τον ενδιαφέρουν.

https://www.youtube.com/watch?v=q5AQrziFYIU, https://www.youtube.com/watch?v=NU-NYBPwidE

H δουλειά του συχνά παρουσιάζεται από τα τοπικά περιοδικά PATRASEVENTS και THEBEST

Οπερατέρ/ηχοληψία: Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος

Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος (οπερατέρ και ηχολήπτης), έχει εργαστεί ως οπερατέρ για τον ANTENNA 1, PATRAS TV και ACHAIA CHANNEL.

Μουσική – AudioSparx

Προώθηση/marketing – Χριστίνα Δημητρίου

Υποστήριξη/επικοινωνία – Iplus Web Services – PlayInStore