Ψέμα. Οι οργανισμοί λένε πως πρέπει να πληρώνει ένα κατάστημα για χρήση τηλεόρασης.

0
313

Ένα μεγάλο ψέμα “στολίζεται” με μια αλήθεια για να γίνει πιστευτό.

Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης ΕΥΕΔ – ΟΠΙ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και GEA, διαδίδουν ψευδώς ή καλύτερα λένε την μισή αλήθεια πως η χρήση της τηλεόρασης προϋποθέτει άδεια δημόσιας εκτέλεσης από αυτούς, άρα πρέπει ένας επαγγελματίας να τους πληρώσει. Απειλούν μάλιστα με δικαστικά μέτρα.

Η αλήθεια.

Η χρήση τηλεόρασης σε δημόσιο χώρο προβάλει προστατευόμενα έργα από τους ΟΣΔ. Εκτός των παραπάνω ΟΣΔ, δημιουργούνται απαιτήσεις από πλειάδα ακόμα ΟΣΔ όπως είναι τα “ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ”, ο “ΔΙΟΝΥΣΟΣ”, η “ΑΘΗΝΑ” και άλλοι.

Η πραγματικότητα

Τα περισσότερα καταστήματα προβάλλουν αθλητικά γεγονότα μέσα από τις συχνότητες του NOVA και του OTE-TV. Αν γίνεται χρήση ΜΟΝΟ αθλητικών γεγονότων, τότε ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΔΕΙΑ από τους ΟΣΔ ΕΥΕΔ – ΟΠΙ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και GEA.

Ο νόμος 2121/1993, παρέχει την δυνατότητα σε αυτή την περίπτωση, υπό προϋποθέσεις αλλά οι ΟΣΔ και ο ΟΠΙ το αποκρύπτουν. Φυσικά υπάρχει και κάτι πολύ σημαντικό ακόμα. Αυτοί οι ΟΣΔ προστατεύουν ΜΟΝΟ μουσικό ρεπερτόριο.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Μουσικό ρεπερτόριο θεωρείται και αυτό που περιέχει ύμνους των ομάδων και των διοργανώσεων, Μουσικό ρεπερτόριο έχουν και οι εισαγωγές των αθλητικών εκπομπών, μουσικό ρεπερτόριο εμπεριέχουν και οι διαφημίσεις.

Για να κάνει κάποιος ασφαλή μετάδοση αθλητικών και άλλων επίκαιρων γεγονότων πρέπει να λάβει τα μέτρα του. Προτείνουμε να συμπληρώσει μία υπεύθυνη δήλωση και να την καταθέσει στις αρχές, αλλά και να την κοινοποιήσει στους παραπάνω ΟΣΔ.

Το περιεχόμενο της δήλωσης μπορείτε να μας το ζητήσετε. Επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected], καλέστε στο 6939870025 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Με την συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας, έχετε επιπλέον την δυνατότητα να αποκτήσετε δωρεάν πρόσβαση με κωδικούς στην μουσική πλατφόρμα του iplusradio και να απολαύσετε τα 530.000+ τραγούδια και τις 277+ playlist που προσφέρονται χωρίς την υποχρέωση καταβολής στους παραπάνω ΟΣΔ.