Βόμβα στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας – ΟΠΙ. Εμπλοκή της ΑΕΠΙ. Βολές κατά ΕΥΕΔ.

0
195

Με μια επιστολή κόλαφο που εξηγεί τους λόγους της παραίτησής της η δ/ντρια κα Ειρήνη Σταματούδη ταράσσει τα νερά στο Υπουργείο Πολιτισμού και στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας – ΟΠΙ.

Εμπλέκει την νέα διοίκηση με την ΑΕΠΙ, κατηγορεί για αδιαφάνεια, μη χρηστή διοίκηση, υπέρογκους μισθούς και σοβαρές παραλείψεις.

Η επιστολή και οι λόγοι παραίτησης:

“Αδυνατώ να παραμείνω σε μια θέση στην οποία δεν υπάρχει πλέον τρόπος να ασκήσω τις κατά τον νόμο προβλεπόμενες αρμοδιότητές μου εξαιτίας του ανελέητου πολέμου εκ μέρους του προέδρου κ. Αντωνιάδη και του Δ.Σ. του ΟΠΙ διότι αντιτάχθηκα σε ενέργειές τους, που θεωρώ ότι ελέγχονται νομικά και αντιστρατεύονται κάθε έννοια διαφάνειας και χρηστής διοίκησης., σημειώνει η κα Σταματούδη στην επιστολή της, την οποία παρουσιάζει η Καθημερινή.

Ειρήνη Σταματούδη

Όπως εξηγεί η κα Σταματούδη στην επιστολή της αντέδρασε:

  • Στο ζήτημα του υπέρογκου μισθού τον οποίο επιθυμεί να λάβει ο πρόεδρος του ΟΠΙ κος Αντωνιάδης, που εκτοξεύει κατά 9.500% τη σχετική δαπάνη σε σύγκριση με τους προκατόχους του.
  • Στη μίσθωση χώρου 200 τ.μ. έναντι μεσοσταθμικού ετήσιου κόστους (μίσθωμα, έξοδα εγκατάστασης, κλπ.) 30.000 ευρώ με μοναδικό σκοπό τη στέγαση του γραφείου του προέδρου.
  • Στην παράληψη αναφοράς των συγκεκριμένων δαπανών στον προϋπολογισμό ΟΠΙ 2019.
  • Στη μη κατάθεση εγγράφου της ελεγκτικής εταιρείας Ernst & Young στον εισαγγελέα που σχετίζεται με την υπόθεση της ΑΕΠΙ.
  • Στην ανύπαρκτη εποπτεία της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης (ΕΥΕΔ).
  • Στην παράλογη κατάσταση όπου ο ελεγχόμενος ταυτίζεται με τον ελεγκτή και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΥΕΔ (που συλλέγει πνευματικά δικαιώματα) είναι ταυτοχρόνως και μέλη του Δ.Σ. του ΟΠΙ (που εποπτεύει φορείς που συλλέγουν πνευματικά δικαιώματα), και δεν αφήνουν τις υπηρεσίες του ΟΠΙ να ελέγξουν την ΕΥΕΔ.
  • Στη διακριτική μεταχείριση μεταξύ της ΕΥΕΔ και των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης που δραστηριοποιούνται στην ίδια αγορά (υπονοώντας κυρίως την “ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ”), η οποία συνεπάγεται και διακριτική μεταχείριση μεταξύ δημιουργών και άλλων δικαιούχων.
  • Στην τεράστια και αδικαιολόγητη διαφοροποίηση των μισθών προσωπικού μεταξύ ΟΠΙ και ΕΥΕΔ. Το ενδιαφέρον είναι ότι όσο πιο αδιαφανή είναι τα κριτήρια επιλογής του προσωπικού της ΕΥΕΔ, τόσο υψηλότερες είναι και οι απολαβές.
  • Στην έλλειψη διαφάνειας ως προς τις σημερινές σχέσεις της ΕΥΕΔ με την ΑΕΠΙ με ενδεικτικό στοιχείο τη μη δημοσίευση στη Διαύγεια του μισθωτηρίου μεταξύ ΑΕΠΙ και ΕΥΕΔ, του ύψους του μισθώματος και του εάν έχει συμψηφιστεί το μίσθωμα με τις οφειλές που έχει η ΑΕΠΙ προς τον ΟΠΙ.
  • Στην έλλειψη διαφάνειας γενικότερα διότι κανένα από τα έξοδα και τις συμφωνίες που έχει συνάψει μέχρι σήμερα η ΕΥΕΔ δεν έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια.”

Εντυπωσιακή παραίτηση!! Περιμένουμε τις εξελίξεις.

 

Μουσική χωρίς Δικαιώματα, Μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα, Μουσική χωρίς ΟΠΙ, Μουσική χωρίς ΕΥΕΔ, Τραγούδια χωρίς ΟΠΙ, Τραγούδια χωρίς ΕΥΕΔ, Μουσική χωρίς ΕΥΕΔ, Τηλέφωνο ΕΥΕΔ, Μουσική χωρίς GEA, Τραγούδια χωρίς GEA, ΠΑΣΚΕΔΙ, ΠΑΣΚΚΕΔΙ, ΠΑΣΚΕΔΙ ΑΠΑΤΗ, feelmusic, euromusic, Mad melody, madmelody, jamendo, Rayalty free music, no copyright music, iplusradio, Ελεύθερη μουσική, άδεια μουσικής, Άδεια δημόσιας εκτέλεσης, Δωρεάν μουσική χωρίς δικαιώματα.