Απαλλαγή από την χρήση τηλεοπτικού δέκτη

0
219

Διαβάστε προσεκτικά όλο το άρθρο και ακολουθείστε τις οδηγίες μας.

Με την χρήση τηλεόρασης τεκμαίρεται χρήση και εκπροσωπούμενου ρεπερτορίου από τους Οργανισμούς Συλλογικής διαχείρισης ΕΥΕΔ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και GEA.

Οι παραπάνω οργανισμοί, εκπροσωπούν και προστατεύουν μόνο μουσικά έργα τα οποία ακούγονται στο κοινό και μόνο αυτά.

Δεν μπορούν να απαιτήσουν δικαιώματα για την εικόνα ή άλλα οπτικοακουστικά έργα που προβάλλει η τηλεόραση, καθώς αυτά προστατεύονται από άλλους οργανισμούς όπως είναι τα “ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Α.Ε.”, ο “ΔΙΟΝΥΣΟΣ” η “ΑΘΗΝΑ”, ο “ΔΙΑΣ” και ο “ΕΡΜΕΙΑΣ”

Το δικαίωμα αυτό προβλέπεται και στο α. 25 του Ν.2121/1993, αλλά υπάρχει και σχετική νομολογία, καθώς ο επιδιωκόμενος σκοπός δεν είναι η εκμετάλλευση του αντικειμένου προστασίας των συγκεκριμένων οργανισμών.

Σημαντικά και επίκαιρα γεγονότα μπορούν να προβάλλονται χωρίς την άδεια των οργανισμών, όπως ειδήσεις και αθλητικά.

Συνεπώς η χρήση της τηλεόρασης για συγκεκριμένους σκοπούς απαλλάσσει τον χρήστη από το δικαίωμα καταβολής αμοιβών στους οργανισμούς που προστατεύουν την μουσική.

Προσοχή. Η συνεχή χρήση της τηλεόρασης δημιουργεί απαιτήσεις. Δεν προβάλλουμε, άλλες εκπομπές, ούτε διαφημίσεις, ούτε τους ύμνους των ομάδων και των διοργανώσεων, καθώς αυτοί προστατεύονται. Άλλωστε αυτά ενοχλούν το πελατειακό μας κοινό.

Ο συνδρομητής μας άλλωστε χρησιμοποιεί αποκλειστικά το ρεπερτόριο που διαχειρίζεται η AudioSparx και δεν ενδιαφέρετε για το ρεπερτόριο που προστατεύουν οι άλλοι οργανισμοί.

Νομολογία:

Το θέμα έχει απασχολήσει την Ελληνική δικαιοσύνη. Απόφαση πρωτοδικείου Λαμίας

Συμπληρώστε την Υπεύθυνη Δήλωση που θα βρείτε εδώ, στείλτε την συστημένα στην αρμόδια αρχή που ελέγχει για την παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας. Κρατήστε ένα φωτοαντίγραφο και την απόδειξη του συστημένου στον φάκελό σας.

Την υπεύθυνη δήλωση μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στον δήμο και για την άδεια μουσικών οργάνων που απαιτείται στην περίπτωση χρήση μουσικής μετά τις 11 το βράδυ.

Η τηλεόραση δεν αποτελεί αποκλειστικό μέσο αναπαραγωγής μουσικής. Μπορεί να προβάλλει προϊόντα της επιχείρησης και μάλιστα το προτείνουμε.

Με ένα απλό στικάκι, μπορείτε να προβάλλεται τα προϊόντα σας και να αυξήσετε την κατανάλωση. Τραβήξτε φωτογραφίες, περάστε τες στο στικάκι και τοποθετήστε το στην θύρα USB της τηλεόρασης. Οι εικόνες θα εναλλάσσονται μπροστά στα μάτια των πελατών σας και η τηλεόραση θα αποτελεί πλέον έναν άριστο πωλητή για εσάς. Μία εικόνα χίλιες λέξεις. Δείτε την εικόνα που ακολουθεί…

Απομονώστε τον ήχο μόνιμα με ένα βίσμα (jack 3,5 mm) που θα το βρείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα με ηλεκτρονικά. Κοστίζει 30 λεπτά. Επαναφέρετε τον ήχο μόνο για τα γεγονότα που σας αναφέραμε.