Τι κάνουμε σε έναν έλεγχο από αντιπρόσωπο ενός οργανισμού.

0
2278

Κατ’ αρχάς να διευκρινίσουμε πως οι Οργανισμοί είναι ενώσεις μελών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, προστατεύουν τα μέλη τους από την προσβολή της πνευματικής ιδιοκτησίας ή των συγγενικών δικαιωμάτων. Δίκαιο και σωστό.

Είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σε αντίθεση με την πρώην ΑΕΠΙ, η οποία ήταν κερδοσκοπική εταιρεία διαχείρισης…με τις γνωστές συνέπειες σε βάρος των δημιουργών.

Κάποιοι εσφαλμένα και κακώς χαρακτηρίζουν τους οργανισμούς ως εισπρακτικές εταιρείες, ή εταιρείες.

Τι κάνουμε σε έλεγχο από τους οργανισμούς.

Κατ’ αρχάς τους υποδεχόμαστε και τους ζητάμε να μας επιδείξουν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα.

Τους προτείνουμε να δουν τι ακριβώς χρησιμοποιούμε και από που παίζουμε μουσική.

Τους επιδεικνύουμε το online πιστοποιητικό μας.

Τους ζητάμε να καταγράψουν στο ενημερωτικό τους δελτίο που διαθέτουν (υποχρεωτικά), την ώρα, την πηγή, τον τίτλο του τραγουδιού, τον ερμηνευτή, τον δημιουργό που εμφανίζεται εκείνη την στιγμή στην οθόνη αναπαραγωγής. Αφού συμπληρωθεί, ελέγχουμε, συνυπογράφουμε και κρατάμε αντίγραφο.

Αυτό το ζητάμε και οφείλουν να το κάνουν, γιατί παρατηρήθηκε να ισχυρίζονται ψευδώς ότι γίνεται χρήση άλλου ρεπερτορίου από αυτό του RadioSparx.
Εάν δεν καταγράψουν (θα σας το αρνηθούν) τους ζητάτε να παραμείνουν στο χώρο και καλείτε το αστυνομικό τμήμα της περιοχή να έρθει και να βεβαιώσει το πραγματικό περιστατικό. Δηλαδή τι ακριβώς αναπαράγεται εκείνη την στιγμή. Η σύμπραξη της δημόσιας αρχής προβλέπεται από το α.6, παρ. ιγ του Ν.4481/2017
Δηλαδή σημειώνουν την πηγή RS PLAY (RadioSparx) και τους τίτλους (τραγούδι, τραγουδιστής) που εμφανίζονται στην οθόνη.
Περνάτε την επόμενη μέρα και παίρνετε αντίγραφο από το αστυνομικό τμήμα.
Το ίδιο ισχύει σε οποιοδήποτε έλεγχο. Ζητάτε αντίγραφο για το τι διαπίστωσαν.
Στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, υπάρχει το στοιχείο “μη εκπροσωπούμενο” ρεπερτόριο στο πρόγραμμα που φέρει μαζί του ο αντιπρόσωπος και σας παραδίδει εκτυπωμένο “Απογραφικό/Ενημερωτικό” με τσεκαρισμένο το προαναφερθέν στοιχείο.

Τους αναφέρουμε επίσης, πως είναι στην διάθεσή τους και στην διάθεση του οργανισμού που εκπροσωπούν, πλήρες ιστορικό χρήσης ανά ώρα και ημέρα, καθ’ όλη την διάρκεια της συνδρομής μας.

Τους λέμε πως όποτε θέλουν μπορούν να ξαναπεράσουν και να διαπιστώσουν πως κάνουμε αποκλειστική χρήση ρεπερτορίου του RadioSparx.

Τόσο απλά…

Αν υπάρχει τηλεόραση στο κατάστημα, ακολουθείστε τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ.

Αν σας καλέσουν στο τηλέφωνο και σας πουν οτιδήποτε, ζητήστε να σας τα στείλουν γραπτώς στο e-mail σας και ενημερώστε μας.

Αν σας στείλουν επιστολή, επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.