Απόρριψη ασφαλιστικών μέτρων από τον GEA. Ανατροπή του τεκμηρίου.

0
1202

Δικαστική απόφαση: Έχασε ο GEA από το RadioSparx.

Οι χρήστες του RadioSparx δεν πληρώνουν τον GEA

Το RadioSparx, αναγνωρίζεται ως εταιρεία διαχείρισης Συγγενικών δικαιωμάτων

Το Μον. Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση 349/14-1-2022, ανατρέπει το τεκμήριο που λειτουργεί υπέρ του GEA. Δέχεται πως οι καλλιτέχνες του RadioSparx, δεν είναι μέλη του GEA, ούτε άλλου ΟΣΔ με τον οποίο έχει σύμβαση εκπροσώπησης ο GEA και σύμφωνα με τις συμβάσεις των καλλιτεχνών με το RadioSparx, το RadioSparx έχει δικαίωμα να διαχειρίζεται το συγγενικό δικαίωμα των καλλιτεχνών που εκπροσωπεί. 

Δείτε στο τέλος του άρθρου όλη την απόφαση

Ως σημαντικό κρίθηκε το γεγονός ότι RadioSparx είναι Αμερικανικών συμφερόντων με έδρα τις ΗΠΑ όπου το δικαίωμα διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων δεν είναι αποκλειστικό των ΟΣΔ. Σημειώνουμε επίσης πως στην Ε.Ε. η διαχείριση των συγγενικών δικαιωμάτων είναι αποκλειστικό των ΟΣΔ, όπως επίσης οι ΑΟΔ με έδρα χώρα της Ε.Ε. δεν έχουν δικαίωμα διαχείρισης συγγενικών δικαιωμάτων.

Αναξιόπιστος ο μάρτυρας του GEA

Το δικαστήριο δεν πίστεψε τον μάρτυρα του GEA, ο οποίος (χωρίς να επισκεφτεί το κατάστημα) ισχυρίστηκε χρήση εκπροσωπούμενου ρεπερτορίου του GEA. Καλό θα είναι ο GEA να πραγματοποιεί ουσιαστικούς ελέγχους για την προσβολή του συγγενικού δικαιώματος των μελών του που έχει αναλάβει. Η είσπραξη χωρίς την αντίστοιχη εκπροσώπηση, εγκυμονεί  κινδύνους αδιαφάνειας σε σχέση με τους πραγματικούς δικαιούχους…

Τι προσφέρει το RadioSparx

Το ρεπερτόριο του RadioSparx, έχει «άπειρες» playlist με όλα τα είδη της μουσικής. Περισσότερα από 750.000 τραγούδια. Κατάλληλη μουσική για το 80% των επιχειρήσεων εστίασης, για το 95% των υπολοίπων επιχειρήσεων. Με την αποκλειστική χρήση του ρεπερτορίου του RadioSparx και εγγυάται ότι κανένας ΟΣΔ δεν μπορεί να εισπράξει.

Με ετήσιο κόστος μόλις 120 ευρώ καλύπτεται το κόστος της μουσικής μια επιχείρησης, πολύ μικρό σε σχέσεις με τις απαιτήσεις των τριών οργανισμών διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων. Με μια δωρεάν εγγραφή ακούτε όλη τη μουσική για 14 ημέρες χωρίς καμία υποχρέωση.

Για την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας, στείλτε ένα e-mail με τα στοιχεία σας. Κινητό, σταθερό, διεύθυνση επιχείρησης και όνομα επικοινωνίας, στο iplusradio.gr@gmail.com ή επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 6939870025. Περισσότερα για το RadioSparx εδώ

Η ανακοίνωση της Navarr για την δικαστική απόφαση

Victory in Greece for RadioSparx

We are very happy to announce that RadioSparx won a lawsuit in Greece that was initiated by GRAMMO, one of the neighboring rights societies in Greece. GRAMMO was been hassling our clients in Greece for payment even though we already direct license all the necessary rights!  We’ll make the translated court document available to you to review once it becomes available.

As a result of the legal victory, we can now ramp up our marketing efforts in Greece. Our legal strategies continue to be vindicated both in and out of court in Europe and various other parts of the world, and this will help everybody’s earnings continue to grow over time.

“Give me a place to stand, and I will move the World.” – Archimedes

Όλη η απόφαση 329/2022 του Μον. Πρωτ. Αθηνών εδώ

Πνευματικά Δικαιώματα -ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – ΕΔΕΜ – Συγγενικά δικαιώματα GEA – Μουσική χωρίς δικαιώματα – Ασφαλιστικά μέτρα GEA